Traditioneel Parket (Tapis)

Traditioneel parket: Tapis- Bourgogne- en Mozaïek

 

Het is al meer dan 125 jaar op de markt. Dit parket is opgebouwd uit twee lagen: een 12 mm tussenvloer van spaanplaat of ingeval van vloerverwarming Eiken mozaiek 8 mm en een massief houten bovenlaag van 6 of 9 mm dik.

Maar hoe wordt het gelegd?

Eerst wordt de tussenvloer op de basisvloer gelijmd en/of gespijkerd. Daarna wordt het parket op de tussenvloer gelijmd en gespijkerd. De spijkergaatjes worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta ofwel vloeibaar hout wordt tweemaal over de vloer uitgestreken en vult de spijkergaatjes en eventuele kiertjes. Daarna wordt de hele vloer geschuurd, gepolijst en volgens uw keuze afgewerkt.

Het resultaat is een schitterende, strak afgewerkte parketvloer. Zo’n traditionele vloer kan echter alleen door een ervaren vakman (parketteur) gelegd worden.

Tapis is zeer geschikt om in patroon te leggen. Bekend zijn de visgraat- en blokmotieven. Maar er zijn meer motieven denkbaar, zoals de bekende Bourgogne-vloeren met of zonder V-groef. Meestal zijn dit verfraaide variaties op de Tapis-vloer, bedoeld om een effect in de ruimte te creëren. Over het algemeen komt bij het leggen van Tapis het ambachtelijke aspect van parket het duidelijkst naar voren.

TAPIS & VLOERVERWARMING, EEN PRIMA COMBINATIE!