Lieverdink

Als het gaat om Tapis vloeren…

De traditioneelste onder de parketvloeren: tapis is het Franse woord voor tapijt. Niet voor niets, want het hout ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 of 10 mm dik en 71 mm breed als het ware als een tapijt van hout op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd. (Ook leverbaar als 90, 120 en 140 mm.)

Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 60-80 jaar behaald kan worden. De tapis deeltjes worden op een tussenvloer van spaanplaat of, bij vloerverwarming, op een mozaïek ondervloer verlijmd en genageld. De tussenvloer wordt op haar beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Hierna wordt het parket ter plekke geschuurd en van een olie- of laklaag voorzien.

Tapis kan gelegd worden in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een geheel door uzelf bedacht patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan veertig verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

 

LIEVERDINK & VLOERVERWARMING, EEN PRIMA COMBINATIE!

 

Deze manier van leggen levert één van de meest stabiele parketvloeren op. De vloer zal nauwelijks reageren op normale luchtvochtigheids verschillen. Dit maakt tapis uitermate geschikt om op vloerverwarming te leggen! Daarnaast is de vloer, doordat deze direct wordt verlijmd op de bestaande ondervloer, opvallend stil en produceert nagenoeg geen loopgeluid. 

 

 

Toonaangevend op het gebied van vloerverwarming & parket.

Met meer dan 20 jaar ervaring is Lieverdink een pionier als het gaat om deze combinatie.
Als grootste producent van parketvloeren in Nederland is Parketfabriek Lieverdink zeer bewust bezig met innovatie, productontwikkeling en duurzaamheid. Met een groot aantal aansprekende merken en doordachte vloerenproducten vormen zij een vooroplopende marktpartij, waarmee het ook nog eens zeer prettig zakendoen is.