Belgiqa

Innovatie x ambacht.

Een ijzersterke combinatie van innovatie en eeuwenoud vakmanschap, dat is waar Belgiqa voor staat. De experts combineren ambachtelijke technieken met een high-tech machinepark, wat hun toelaat om met ongeziene precisie te werken als het over kleuren en afwerkingen gaat.

Meerlagenparket op maat

Een parket in visgraat, Hongaarse punt, wisselende breedtes of gewone plankenvorm: de experts maken alles op maat.
Met de grootste zorg en oog voor het kleinste detail. Verouderde voegen, getrommelde planken of een stevige afwerking met de staalborstel, kunnen voor uw parket net die ‘finishing touch’ zijn waar u zo naar zocht.
Ook in kleuren op maat gaat Belgiqa heel ver.

LINTZAAGEFFECT: Als je op zoek ben naar een iets ruwere en ambachtelijkere look, dan is het lintzaageffect wellicht een goede optie. De lintzaag creëert fijne lijnen op het oppervlak, wat zorgt voor een ambachtelijke finish. Net alsof je planken vers gezaagd werden.
GEBORSTELD: Hou je van een karakteristieke structuur en een duidelijke houttekening? Dan zijn geborstelde planken misschien wel iets voor jou. Het parket wordt bewerkt met een staalborstel, waardoor de zachte vezels verwijderd worden en de houttekening zichtbaarder wordt.
GETROMMELD: Verouderde planken geven je interieur net dat tikkeltje extra authenticiteit. De planken worden samen met nagels en kiezels getrommeld, wat oppervlakkige krassen en putjes veroorzaakt. Het resultaat is een karaktervolle, verouderde plankenvloer.