Duo plank

Een stabiel karakter…

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat een Duoplank vloer (ook wel Multiplank, Twinplank of Lamelparket)) uit meerdere lagen. De basis is een multiplex onderlaag, met bovenop een toplaag van massief hout. Deze verschilt in dikte van 3-6mm 

Het grote voordeel zit hem in het stabiele karakter van de vloer. Dat wil zeggen dat Duoplanken veel minder uitzetten en krimpen dan massieve vloerdelen.
                                                                                                                                                                                            De duurzaamheid van Duoplanken is exact hetzelfde als die van massieve vloerdelen, er is immers even zoveel hout beschikbaar om af te schuren als bij massieve delen. U hoeft zich daar echter niet te veel van aan te trekken. Duoplanken hebben een duurzaamheid van minimaal 35 jaar oplopend tot wel 65 jaar! Dus wel de lusten, niet de lasten.

 

Een geheel nieuwe look..

Afhankelijk van de dikte van de toplaag kan de vloer na een aantal jaar opnieuw geschuurd worden.            Kies gelijk een andere kleur afwerking voor een totaal nieuwe look. Per schuurbeurt wordt er ongeveer 1mm van de toplaag afgeschuurd. 

 

DUOPLANK & VLOERVERWARMING, EEN PRIMA COMBINATIE! 

 

Dat een houten vloer en vloerverwarming goed samengaan bewijst de Multi plank/Duoplank. Door de gelaagde opbouw werkt een Multi plank vloer veel minder dan een massief houten vloer.
De planken hebben een lage warmteweerstand en de  eikenhouten toplaag houdt de warmte lekker lang vast.